perjantai 4. elokuuta 2017

Aikamadot tintamareski Helsingan keskiaikapäivälle

Elina askarteli kesän kuluessa hienon tintamareskin, jossa voi esiintyä Glimmana ja Robuksena. Tintamareski tulee olemaan ensimmäistä kertaa esillä lauantaina 12.8.2017 järjestettävällä Helsingan keskiaikapäivällä, jolloin sen löytää Vantaan kaupunginmuseon kojusta. Sen jälkeen tintamareskia nähdään toivon mukaan myös muualla.

Aikamatojen tekijät Elina ja Andreas poseeraavat tintamareskissa Robuksena ja Glimmana. Halukkaat voivat tulla kuvatuttamaan itsensä aikamatona Helsingan keskiaikapäivälle Helsingin pitäjän kirkonkylään 12.8.2017.

Tintamareski on tehty kierrätysmateriaalista. Vaneri, jolle se tehtiin, on 1960-luvulla olympiamitalisti Paavo Nurmen tilaamaa rakennuttamiinsa taloihin. Vuonna 2017 tehtyjen korjaustöiden aikana vaneri päätyi roskalavan kautta uusiokäyttöön. Tintamarteskissa käytetyt maalitkin ovat osittain yli 20 vuotta vanhoja, joten saa nähdä miten ne kestävät käytössä…

Aikamatotintamareskia varten käytetyn vanerin taustalla oli vielä kiinni alkuperäinen tilauslappu, josta selvisi sen tilatun alunperin olympiamitalisti Paavo Nurmen toimesta.

Andreas & Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti